Skridt 6: Link til tilbudslister.dk

På denne side skal vi se på følgende:

 • Om tilbudslister.dk
 • Sammenkobling af tilbudslister.dk og GLASSHOUSE.

Tilbudslister.dk

I GLASSHOUSE har du mulighed for at samarbejde med det gratis værktøj Tilbudslister.dk, så du på en enkelt måde kan oprette, redigere og udgive dine tilbudslister.
Helt konkret foregår det ved automatisk at synkronisere alle bygningsdele og arbejder i journalen med listerne i et tilbudslisteprojektet på tilbudslister.dk.

[Screenshot tilbudslister.dk]

Tilbudslister.dk er et gratis online program (en såkaldt ‘web app’), som arbejder med tilbudslister med udgangspunkt i standardiserede tilbudslister efter CCS standarden, som også anvendes i en række andre kalkulationsværktøjer.

Alt dette kan du læse meget mere om på tilbudslister.dk, og du kan finde ekstra guides til programmet på help.tilbudslister.dk.

Vi anbefaler på det varmeste CCS tilbudsliste formatet som tilbudslister.dk understøtter – da det giver en markant effektivisering af tilbudsprocessen – men tilbudslister.dk tillader også mere ‘traditionel’ brug af tilbudslister, uanset om de skal udgives som PDF, Excel ark eller andet.

Sammenkobling af tilbudslister.dk og GLASSHOUSE

I GLASSHOUSE har du muligheden for at koble dig til et eksisterende projekt til tilbudslister.dk – eller oprette et nyt projekt automatisk – og skubbe data og bygningsdele og arbejder frem og tilbage mellem de to programmer.
På den måde kan du hurtigt oprette og opdaterer selv store og komplekse tilbudslister, samtidig med at du kan få data om tilbudslisteposter tilbage i journalen i GLASSHOUSE. Alt sammen funktioner som letter dit arbejde, og hjælper til større overblik.

[Billede: TL + GH sider med de to API felter markeret]

Den førte gang du ønsker at sammenkoble et tilbudslisteprojekt med et GLASSHOUSE projekt, skal du fortælle de to programmer hvordan de skal tale sammen. Det gør du på følgende måde, og skal kun gøres én gang – derefter virker det for alle dine fremtidige projekter:

 1. De to programmer taler automatisk sammen gennem programmernes digitale grænseflader, kaldet ‘API’er’. Du har som bruger en unik API nøgle, som programmerne kan bruge til at tale sammen med på en sikker måde.
  Du skal have fat i din unikke nøgle fra tilbudslister.dk. Den kan du finde mere information om på tilbudliser.dk’s hjælpeside.
 2. Når du har API nøglen fra tilbudslister.dk, skal du ind i din ‘Profil’ i GLASSHOUSE, som du finder i  Topmenuen under punktet ‘Bruger’. Dette punkt tager dig til dine brugerprofil.
  Ved at trykke på knappen ‘Ret’ i bunden af skærmen kan du redigere dine brugerindstillinger.
  Her sætter du din tilbudsliste API nøgle ind i feltet ‘Tenderlist api token’. Når du har gjort dette trykker du ‘Opdater profil’, og programmerne er nu knyttet sammen, og ved derved hvordan de skal kommunikere.

Nu kan vi oprette eller tilknytte vores Tilbudslise og GLASSHOUSE projekter.
Dette gøres på følgende måde:

[Billede: ‘Tilbudslister integration’ siden med markering af dropdown og mapping felter]
 1. Vælg punktet ‘Tilbudslister integration’ i menuen ‘Projektindstillinger’, som du kan finde i Topmenuen.
  Dette vil bringe dig til siden Tilbudslister app integration.
 2. Her vil du blive præsenteret for en drop-down menu, med én eller flere mulige valg til hvilket projekt i tilbudslister,dk du vil knytte dit nuværende GLASSHOUSE projekt til.
  • Du vil altid have muligheden for at vælge ‘Nyt projekt’. Gør du dette oprettet GLASSHOUSE automatisk et nyt projekt i tilbudslister.dk, med samme navn som GLASSHOUSE projektet.
  • Har du allerede ét eller flere projekter i tilbudslister.dk, har du mulighed for at vælge et af disse til sammenkoblingen.
 3. Når du har truffet dit valg i drop-down menuen, trykker du på knappen ‘Link med TIlbudslister’, og nu er de to projekter knyttet sammen.
 4. Før vi skubber data fra GLASSHOUSE til tilbudslister.dk første gang har vi muligheden for at fortælle hvilke kolonner i GLASSHOUSE journalen der skal matche hvilke kolonner i tilbudslister.dk.
  Dette sker under punktet ‘Mapping Skema’ på Tilbusliste integrations siden.
  I kolonnen til venstre kan du se de kolonner der er i GLASSHOUSE journalen, og til højre kan vælges kolonnerne i tilbudslister.dk. Det skal noteres at fortryder du opsætningen på de andre kolonner, kan du altid lave den om senere.
  Noter at de 3 kolonner ‘Identifikation’, ‘Mængde’ og ‘Enhed’ er stillet på forhånd og ikke kan ændres.
  Når kolonnerne er indstillet korrekt, trykket ‘Save mapping’ og opsætningen mellem de to systemer er nu færdiggjort.

Når du har matchet kolonnerne i journalen og tilbudslister.dk, trykker du på ‘Synkroniser med Tilbudslister app’ knappen, og al information fra Journalen vil nu blive ført over i tilbudslister.dk.

Hvis du går tilbage til journalen kan du nu se at kolonnen ‘Tilbudsliste post’ er blevet udfyldt med det matchende post nr. i tilbudslisten for alle bygningsdelene.

Ønsker du at ændre i rækkefølgen på bygningsdelene på tilbudslisten og/eller dele posterne op i lister med forskellige temaer (f.eks ‘Tømrer’, ‘Murer’ etc.) gøres dette i tilbudslister.dk. Du kan læse meget mere om dette på tilbudslister.dk’s hjælpesider.

Løbende ændringer

Når du tilføjer nye bygningsdele i journalen, eller har flyttet rundt på posterne i tilbudslister.dk, kan du let opdatere både GLASSHOUSE og tilbudslister.dk ved at vælge ‘Synkroniser med tilbudslister’, som findes både på ‘Tilbudsliste integration’ siden, samt i indstillinger menuen i journalen (Knappen med det lille tandhjul til højre over selve journalen).

[Billede af journal, med ‘Synkroniser knap’ highlightet.]

Når du arbejder med synkronisering mellem GLASSHOUSE og tilbudslister.dk skal du være opmærksom på følgende:

 • Ny bygningsdele fra journalen bliver ved synkronisering placeret i bunden af listen ‘Unsorted Specifications’ i tilbudslister.dk. Herfra kan du flytte dem til den ønskede liste og placering.
 • Nye poster oprettet i tilbudslister bliver ikke ført tilbage til GLASSHOUSE. Det kan derfor være en fordel at oprette alle poster i journalen i GLASSHOUSE.
 • Slettes poster fra GLASSHOUSE i tilbudslister.dk vil disse blive genoprettet i tilbudslister.dk ved næste synkronisering.
  Det kan derfor være en fordel at placere uønskede bygningsdele i en liste placeret i ‘bunden’ af tilbudslisteprojektet, for at sikre overblikket. Denne liste sendes så ikke med ud i udbuddet.
Klik dig tilbage til forrige skridt:     Skridt 5: Importer din BIM model
Klik dig videre til næste skridt:       Skridt 7: Næste steps